3 skäl till varför du bör ta med en hängmatta på varje jakt

När du skall ut på jakt behöver behöver du utrustning som är enkel att packa och att bära med dig. Det finns inte mycket utrymme för alla de där komfortartiklarna man gärna skulle vilja ha med varpå man oftast får nöja sig med det absolut nödvändigaste. Dels måste man ju kunna bära med sig allting och därtill gå ett par mil innan man når fram till passet.

Tre anledningarna till att du absolut behöver ha en hängmatta eller hammock på jakt.

Bärbarhet

Vid 510 gram kommer du inte ens känna den extra vikten. Hängmattor är löjligt packbara  En dubbel hängmatta kommer att ta samma plats som en 1 liters vattenflaska.

Enkel användning

Välj ut två ankarpunkter (vanligtvis träd, men behöver inte vara det), släng dina remmar runt dem, häng din hängmatta och koppla av. Så enkelt är det faktiskt. För många jägare är träd i mycket större tillgång än platt mark utan rötter och stenar varpå det nästan aldrig är svårt att hitta ett ställe att hänga upp hammocken på.

Tupplursförmåga

Vi vet alla att dagar ute i skogen kan vara långa och tröttsamma och att hitta en plats att vila huvudet på en stund i kan vara svårt. Visst, en hög med löv eller stubbe är ett alternativ om man så vill, men varför inte unna sig en riktigt skön plats?

För många är jakt inte en hobby utan en livstil varpå vi tycker man gott bör ge sig lov att addera lite lyx till jakten i form av en hammock. Fiskar man karp, ål eller gillar att meta också är det en no brainer med en hammock. Tips är att kolla på våra kompisar, General Preppers som säljer hammock billigt online.

/Vapenspecialisten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *