Vapenkameror och målkameror

Få mer ut av din jaktupplevelse med vapenkameror och målkameror!

Med en vapenkamera kan du skapa nya upplevelser kring jakten. Genom att filma när du skjuter kan du utvärdera resultatet i direkt anslutning till skyttet och i efterhand. Det som händer under jakten eller skyttepasset dokumenteras exakt av kameran.

Målkameror är ett ovärderligt hjälpmedel under dina träningspass, men ännu bättre under inskjutning av gevär och sikte. Du får bättre möjlighet att följa träffarna och kan dessutom spela in förloppet för granskning i efterhand.

Vapenmonterade kameror

Med en vapenkamera kan du filma och fotografera ditt jaktpass och ta fina bildserier eller spela in häpnadsväckande filmer, som visar förloppet precis som det utspelade sig.

En vapenkamera är i allmänhet en helt vanlig actionkamera – stöt- och vattentålig och med bra stabilitet – som du monterar direkt på geväret med ett anpassat fäste.

Med en vapenmonterad kamera kan du filma hela jakten och i efterhand klippa ihop de bästa delarna till ett trevligt minne som ni kan titta på i efterhand.

Du kan också filma för att kunna följa upp ditt skytteresultat, på jaktpasset eller skyttebanan. Med dina skytteserier fångade på film kan du enkelt se mönster och tendenser och identifiera vad du du behöver förbättra för att nå ännu bättre resultat som skytt och jägare.

Vapenkamera från Garmin Virb X

Actionkameran Garmin Virb X är ditt perfekta val av vapenkamera. Med ett speciellt fäste sätter du enkelt fast kameran på kikarsiktet och kan därefter filma precis vad som händer under jakten.

Garmin Virb X i korthet:

  • Film: Full HD, 1080p, 30 bilder per sekund
  • Foto: 12 megapixlar, i sekvens upp till 10 bilder per sekund
  • Ljud: Inbyggd mikrofon
  • Bluetooth HD-ljud från headset eller annan ljudkälla
  • Vattentät ned till 50 meters djup

Med Garmin Virb X kan du spela in hisnande actionfilmer under jakten och andra äventyr. Till kameran finns massor av fästen som tillbehör för montage på gevär, på hjälmen eller som kroppskamera, bland annat.

Kameran är dessvärre tillfälligt slutsåld. 

Köp Garmin Virb X Vapenkamera

Köp Garmin Virb X Kikarsiktefäste

Målkameror för inskjutning och systematisk träning

Med en målkamera får du ständig återkoppling på ditt resultat på skyttebanan. En modern målkamera visar inte bara träffbilden i förstoring, utan håller dessutom ordning på träffarna och låter dig sätta beteckningar eller nummer på dem.

Med en produkt som till exempel Bullseye AmmoCam får du full överblick över din träffbild på upp till 1,6 km avstånd, beroende på modell.

Bilden visas på din telefon, surfplatta eller bärbara dator, som du även använder för att styra kameran och för att märka träffarna med siffra eller färg för att hålla ordning på dem.

Hela skyttesekvensen spelas in. Förutom att följa förloppet under tiden kan du alltså spara det för senare utvärdering.

Bäst av allt är att kameran kan delas mellan flera skyttar som kan använda den samtidigt, via sina egna mobila enheter.

Kameran behöver ingen nätverksanslutning via mobilnät eller Wi-Fi. Istället innehåller den sin egen hotspot som alla enheter ansluter sig till för att komma åt gränssnittet.

Kameran har 12 timmar drifttid via laddningsbart Litium-batteri och är helt vattentät.