Vapenvård – 5 essentiella produkter

Ett bra vapen kräver bra vård för att hålla sig i gott skick. Här går vi igenom fem produkter som är essentiella för bra vapenvård. Varje gång du skjutit med ditt vapen, vare sig det är på jaktpasset eller skjutbanan, kommer alltid det roliga momentet vapenvård.

Ja, alla kanske inte tycker att det är så roligt förstås, men nödvändigt är det, oavsett vad du tycker.

Ett bra sätt att göra vapenvården till ett mer njutbart moment är förstås att ha rätt utrustning, så att arbetet förenklas.

Där ingår olika fett och oljor förstås, men det finns en hel del verktyg som kan göra jobbet lättare för dig eller till och med rädda dig ur en eller annan knipa om det händer något när du är ute i fält.

Stabilotherm Rengöringssats kula och hagel

Denna rengöringssats från Stabilotherm finns både för kulgevär och hagelvapen. Den innehåller en tredelad läskstång som skruvas ihop och därför tar minimal plats under transport. I satsen finns också tre olika borstar och en ögla för draglappar.

Med denna rengöringssats och lämpliga tillbehör i form av draglappar, olja och fett klarar du grundläggande vapenvård både hemma och ute i jaktstugan.

Tack vare att läskstången är tredelad och snabbt kan skruvas ihop eller plockas isär tar den lite plats och kan packas ned tillsammans med övrig utrustning. Läskstången, tillsammans med de tre borstarna och öglan för draglappar, levereras i ett praktiskt plastetui som håller ordning på alla delar.

Köp rengöringssats för kulgevär

Köp rengöringssats för hagelgevär

Oslagbart snabb rengöring – Hoppe’s Boresnake

Glöm läskstång och draglappar! När du snabbt och enkelt behöver rengöra ditt vapen är det Hoppe’s Boresnake du ska ha!

Detta unika läsksnöre har en metalldel som träs genom pipan och då drar med sig ett snöre. I slutet av snöret börjar själva rengöringen, först med grovrengöring, som tar bort grövre smuts.

En integrerad bronsborste skrubbar pipan ordentligt ren innan sista delen dras igenom. Denna sista del har en rengöringsyta som är 160 gånger större än en vanlig draglapp.

Det här är ett mycket värdefullt tillbehör att ha med sig ut på jaktpasset. Hoppe’s Boresnake tar mycket liten plats och kan snabbt rädda dig ur kniviga situationer, om olyckan är framme och du får in skräp i pipan ute i terrängen.

Köp Hoppe’s Boresnake Rengöring

Olja för alla tillfällen – Brunox gift box

Hur du än vänder dig behöver du olja till ditt vapen. Med Brunox vapenvårdsbox får du tre nödvändiga rengöringsmedel och oljor i en smidig och praktisk plastväska.

Brunox Turbo Spray används till rengöring. Den löser upp och hjälper dig att få bort rester av krut, bly, tombak, koppar och nickel, så att du får en ren och skjutklar pipa igen.

I Brunox Lub & Cor har du en vapenolja för alla vapen och tillfällen, som är helt fri från nanopartiklar, silikon, PTFE och syror. Den här oljan ger oslagbar smörjning av ditt vapen och skyddar mot korrosion. Den passar både pistoler och gevär, även halvautomater.

Lubri Food är en arom- och doftfri, livsmedelsgodkänd olja som du kan använda till alla dina slaktverktyg, som knivar och kvarnar.

Köp Brunox Gift Box

Smith & Wesson Field Rifle Rengöringskit

Sätt dig inte i situationen att du måste avbryta jakten bara för att du råkar ut för ett missöde när du är ute i fält.

Med Smith & Wesson Field Rifle rengöringskit är du aldrig rådlös om olyckan skulle vara framme och du får smuts i vapnet eller behöver åtgärda något som kärvar.

Det här är en komplett sats med allt du behöver:

  • Plastbelagd läskwire i stål med draglappar för olika kalibrar
  • Nylonborste med spets på skaftet, för extra besvärlig smuts
  • Luddfri duk för avtorkning av vapnet
  • Våservet med olja, för alla metallytor
  • Våtservett för rengöring av linser på kikarsikte
  • Vapenfett
  • Engångshandskar

Med den här rengöringssatsen i packningen klarar du det mesta i vapenvårdsväg, i fält och hemma.

Köp Field Rifle Rengöringskit

Vapenvårdsställ – Caldwell Gun Vise

Oljor och läskstänger i all ära. Det du verkligen behöver för att underlätta vapenvård är ett bra vapenvårdsställ.

Med Caldwell Gun Vise, från Tipton, går vapenvården som en dans. Du monterar vapnet i stället och har båda händerna fria att arbeta med.

Stället är tillverkat i nylon och aluminium och är helt okänsligt för rengöringsmedel och oljor. Ytorna som kommer i kontakt med vapnet är i gummi, för att skydda och inte orsaka repor eller märken.

I det här stället monterar du lätt ditt gevär, både upprätt och uppochnedvänt. På så sätt kan du enkelt komma åt att utföra alla typer av servicearbete, både rutinartat servicearbete och reparationer.

Köp Caldwell Gun Vise Vapenvårdställ